af The White rabbitIllegal 2

Hvad er der i posen?

Nattelivsmagasinet The White Rabbit har taget pulsen på de illegale stoffer i KBH.

Disclaimer: Vi vil på ingen måde opfordre folk til at gøre noget kriminelt, eller sætte sig selv i en potentiel meget sundhedsskadelig situation, og alt det der, men stoffer er nu en gang allestedsværende i det københavnske natteliv (ligesom i alle andre byer), hvad enten man vil det eller ej, så her bringer vi en kort oversigt over de mest almindelige substanser.

Ritalin
Ritalin er egentlig ADHD-medicin, men er, grundet den lave pris og lette tilgængelighed, efterhånden et meget almindeligt syn i nattelivet. Specielt den nye generation af club kids har taget pillerne til sig, men udbredelsen stopper bestemt ikke der, da mange ikke anser det for at være et ‘rigtigt’ stof, og dermed ikke har de samme forbehold mod at poppe en af de små piller. Virkningen minder om en mild udgave af Amfetamin, og bliver som oftest brugt til at holde de små ben danseklare hele natten.

Hvor: Alle steder hvor der bliver festet til den lyse morgen.

Hvem: club kids, ravers og andet godtfolk.

MDMA
Emma (på engelsk Molly) eller Dap, er kælenavnet for hele Danmarks nyeste yndlings drug. Hvor Ecstasybølgen red indover landet, sammen med den elektroniske musiks fremgang, er det i dag stoffet i sin mere rene form (MDMA), rusmidlernes connoisseurs foretrækker. Substansen, ofte gullige krystaller, indtages som regel oralt, og giver en forhøjet lyst til socialt samvær, nydelse af rytmisk musik samt generel kærlighed til ens medmennesker – specielt dem der også rider på en kemisk bølge af lykke.

Hvor: Alle steder, men er udpræget popu- lært i det elektroniske miljø.

Hvem: Tidens største mainstream drug, så stort set alle der fester på mere end Bacardi Breezers og Blå Kings.

GHB
GHB, Fantasy, Fanta eller blot Hætter (da det ofte bliver doseret fra låget på en halvlitersflaske, stoffet i flydende form som regel bliver opbevaret i), er en substans hvis virkninger på mange måder minder om alkohols. I moderate doser bliver man opstemt, lettere døsig og mere social. Ved højere doser påvirkes motorikken, og den bedøvende effekt kan i værste fald føre til koma og døden. Men du har det sikkert sjovt indtil da.

Hvor: GHB har specielt været stort til technofester i provinsen, men var i en periode næsten lige så udbredt som bl. a Ecstasy.

Hvem: Weekendnarkomaner med trang til blød tramp efter en hård dag i solariet.

Kokain
Klassikeren inden for rekreative substanser. Hvem har ikke siddet en søndag formiddag, og skåret tænder med sin nye bedste ven, mens dårlig house bragede ud af højtalerne, og Hr og Fru Hakkedreng for længst var blevet færdige med Berlingeren og morgenkaffen. På grund af stoffets hyppige optræden i populærkultur, er der ingen grund til at komme dybere ind på virkningen her, udover at stoffet ved nasal indtagelse bringer en i en kortvarig følelse af opstemthed, man derefter kan bruge resten af natten, og sin pengepung, på at jage.

Hvor: Kokain er overalt – lige fra indgangen til Mændenes Hjem, til julefrokosterne i VL- grupperne, med et enkelt stop eller to til politiskolens fester på vejen.

Hvem: Alle, der indtager ulovlige substanser, vil højst sandsynligt på et tidspunkt stifte bekendtskab med den Hvide Skøge.

Amfetamin
Speed (Vestegns Coke) var oprindeligt punkernes favorit drug i startfirserne, og blev først rigtig populært igen, da Ecstasy- generationen begyndte at plukke æbler og sætte ting på hylderne. Kokain var ikke så let tilgængeligt, og for dyrt, men virkningen var lidt den samme, og dengang var Polen jo næsten lige så eksotisk som Colombia, så om stoffet kom det ene eller andet sted fra, var ikke så vigtigt. Rusen varer længere end coke, er mere markant, og nedturen dagen efter ligeså. Amfetamin har ry for at være et taberstof, men har i de senere år også fået et revival blandt Københavns virkelighedsflygtende Club Kids. Eller er det det, der forklarer ryet?

Hvor: Forstæderne, Provinsen, Kødbyen og til diverse undergrundsarrangementer.

Hvem: Forstadstyper, nutidens club kids og selvfølgelig Lemmy.

LSD
LSD var ‘the drug’ i 60 ́erne, hvor hippierne tog for sig af de psykedeliske retter. Da den sidste kærlighedsbølge trak sig tilbage, tog den dog på sin vis LSD med sig. Disse år er ‘Syre’ dog på vej tilbage i stor kraft, hvor det nu ikke kun er space cowboys, der rejser med dette farverige transportmiddel, men også helt almindelige weekend krigere, der udforsker dem selv og universet ved at sluge et frimærke eller to. Dette skal måske ses i lyset af andre beslægtede substansers fremgang, som f.eks DMT. LSD bliver i flydende form oftest dryppet på et blotter papir, der derefter bliver ind- taget oralt, og brugeren kan så forberede sig på et psykedelisk trip, der varer omtrent ti timer.

Hvor: Den elektroniske klubscene og i mere rolige settings, så rusen bedre kan styres.

Hvem: Feinschmekkere og kreative, der bruger stoffet i mindre doser til at tænke udenfor boksen.

Ketamin
‘Special K’ var, som så mange andre re- kreative substanser, oprindeligt skabt til farmaceutiske formål – i dette tilfæde bedøvelsesmedicin til heste, men kreaturene skal åbenbart ikke ha ́ alt det sjove for dem selv. Stoffet er en mærkelig hybrid mellem et psykedelika og anæstesipræparat, og det indtages i små mængder på klubscenen, hvor det gør brugeren euforisk og lettere bedøvet. I større mængder kan det bringe brugeren i en decideret ud-af-kroppen-oplevelese, kendt som det famøse ‘K-hole’. Ketamin har desuden været populært i visse homoseksulle miljøer, men er efter- hånden blevet overhalet indenom af Meth- amfetamin.

Hvor: Ikke så stort på klubscenen i Danmark, men i andre storbyer er det større end tid- ligere populære stoffer som f.eks Ecstasy.

Hvem: Ravere og til dels stadig hardcore homoseksulle.

DMT
DMT, ‘Deem’ eller ‘Spice’, er som sådan ikke et fest-drug, og burde derfor nok ikke være på denne liste, men det virker forkert at skrive om ulovlige substanser, uden at nævne det mest hypede drug for tiden.

DMT er denne generations LSD. Stoffet, man oftest ryger, giver en stærk psykede- lisk rus, der kun varer omkring ti minutter, men til gengæld kan ændre brugerens liv for evigt på den tid. Hvis man ‘bryder igennem’ (målet med indtagelsen), er det muligt at rejse til universet og tilbage og kommunikere med små søde marsmænd på vejen.

Hvor: Sjældent et stof man decideret ser i byen.

Hvem: Kreative individer med trang til be- vidsthedsudvidelse.

Methamfetamin
Methamfetamin er (endnu) ikke blevet så populært i Danmark, men den sydøst- asiatiske variant Ya Ba, har dog fundet sin vej ind i landet, ofte smuglet ind rektalt af Vesterbros thailandske glædespiger (af alle tre køn). Og da ladyboys unægteligt er en vigtig ingrediens i alle vellykkede byture, sniger dette eksotiske drug sig med ind på listen.

Hvor: Ladyboy-bordeller

Hvem: I København; primært folk fra Syd- øst Asien.