af Lars Gadegaard HansenIllegal 1

You can’t win darth. If you strike me down I will become more powerful than you can possibly imagine.

Du kender Starbuck! Du kender Coca Cola! Hvis Jamen Shively, tidligere Microsoft Corporate Strategy Manager, får sin vilje, så bliver hans nystiftede firma, Diego Pellicer, hvad de to sværvægtere er inden for kaffe og sodavand, det universelle brand for legal rekreativ kvalitetsmarihuana.

Afkriminalisering af marihuana er på dagsordenen i USA. To stater, Washington og Colorado har allerede taget skridtet og lempet reglerne for produktion, køb, salg og besiddelse af pot. Det er i denne atmosfære af nybrud at entreprenante folk som Jamen Shively øjner muligheden for at gøre verdenen til et bedre sted – og så selvfølgelig at tjene en gigantisk skilling.“It’s a $100 billion industry in search of a brand. Never in the history of capitalism — forget America, in the world — has such a giant vacuum existed.”, siger Jamen Shively.
Drømmen om verdensherredømmet og hampemarkerne, har Jamen Shively ikke fra fremmede. Han er oldebarn af Diego Pellicer (bemærk firmanavnet) der leverede hampereb til den spanske armada og var den tids største hampedyrker. Der er løbet meget vand i åen siden, der er både erklæret og tabt en krig mod marihuana, en afgrund af gru har åbnet sig fordi markedet er overladt til gale superskurke, og de føderale myndigheder i USA er ualmindeligt træge til at rette op på årtiers fiasko og betræde afkriminaliserings stien. Det er mod denne alliance af ondskab og dumhed, idioternes imperie, at Shively har trukket sit lyssværd og med Obi-Wan Kenobi siger – Stopper du os nu, så bli’r vi bare stærkere.

May the force be with you, Jamen.