af Michelle FærchIllegal 7

Simon Dokkedal: “Hash får mig 100 procent ind i musikken.”

Med base i både København og Berlin spiller den 35-årige dj og producer Simon Dokkedal på diverse klubber, og så er han en del af dj-kollektivet Den Sorte Skole.

Fortalt til Michelle Færch

Hvordan er dit forhold til musik og stoffer
sådan helt generelt?

Musik og stoffer hænger ret godt sammen. Om man bare er brand stiv på vodka/redbull, eller man kokser ud på psychedelia, virker musikken ofte stærkere, og den bliver ofte en større oplevelse end i ædru tilstand. Jeg har altid holdt mig væk fra de hårde stoffer. Det er egentlig ikke, fordi jeg har noget imod dem i sig selv, men i mit liv har det altid været forbundet med mange dårlige oplevelser. En af mine gamle venner gakkede en dag helt ud på dårlig amfetamin og kom aldrig tilbage, en anden endte i seriøse problemer pga. en kæmpe cokegæld, dengang coke var rigtig dyrt. Det ændrede hans liv til det værste. På den samme tid syntes jeg, det var fedt at ryge hash og drikke mig fuld, og det har jeg syntes lige siden.

Hvordan bruger du drugs privat, og hvordan bruger du det i forhold til din musik? / Bruger du stoffer i arbejdsprocessen eller live? Til hvad og hvorfor?
Når jeg laver musik, kan jeg godt lide at ryge mig skæv. Det får mig til at fokusere og leve mig 100% ind i musikken. Jeg bliver super hurtig på knapperne og kan ikke stoppe, før det pludselig er morgen igen. Jeg kan heldigvis også arbejde uden at ryge, men det er bare sjovere med.
Som dj er det svært at undgå at drikke sig fuld, når jeg spiller på en klub. Alle andre drikker, og jeg kan godt lide at være tilstede til festen, når jeg står bag pulten. Jeg plejer at sige, at ‘jeg drikker kun, når jeg er på arbejde’.

Hvordan oplever du, at stoffer bliver brugt
i dit musikmiljø?
Der bliver taget mange stoffer i Københavns musikmiljø: Coke, MDMA, Extasy, Hash osv. Det virker lidt som om, det efterhånden er helt normalt at fyre op, når man skal i byen. Også selvom det bare er en ganske almindelig onsdag. Det kan godt fylde så meget, at det nærmest er det eneste, det handler om. Hvornår kommer posen, skal du med ud på toilettet?, kan du låne mig en plov? Det bliver nærmest til en fest inde i festen, hvor folk, der ikke er med på vognen, bliver vippet af, og hvor musikken bliver anden prioritet. Det kunne jeg godt være foruden.

Har du noget musik, du foretrækker at sætte på,
når du er høj/skæv?
Nogle af de bedste og intense musikoplevelser har jeg haft, når jeg har været skæv. I slutningen af 90’erne brugte mig og mine venner tit hele natten på at ryge og høre musik med slukket lys. Det var ligesom at se en film, bare uden at få firkantede øjne. Vi lyttede til Mr. Bungle, Tool, Portishead, Prodigy, Wu Tang osv. I dag er jeg konstant på jagt efter ny musik. Det kan være alt fra gammel Jazz til helt ny elektronisk musik. Jeg har ikke noget TV så bruger tit aftenen foran højtalerne med en joint i askebægeret.