af Torben OlanderIllegal 3

Filmanmeldelse: The Tripper

(2006) af David Arquette

Hippieslagteri: En årlig musikfestival i de Nordcaliforniske skove hjemsøges af en psykopatisk massemorder. Iført en Ronald Reagan-maske og udstyret med en økse, gør han sit yderste for at holde skoven ren for de valfartende, trippende og udsvævende hippier.

“A hippie is someone who looks like Tarzan, walks like Jane and smells like Cheetah”, lyder filmens åbningscitat fra en gammel optagelse med Ronald Reagan. Og herfra og filmen ud er der ingen tvivl om, hvor den debuterende instruktør, David Arquette har sin sympati i dette gadekryds af en komedie- og slasherfilm.

Plottet er simpelt og ligetil. En gruppe venner fylder bilen med alt hvad tænkes kan af bevidsthedsudvidende stoffer og drager i skoven for at dyrke fri kærlighed og høre livemusik. Imens festivalarrangøreren har travlt med at dysse fund af makabre lig ned, så festen kan fortsætte, går det langsomt op for vores hovedpersoner, at dette “trip” er livsfarligt. Hele herligheden er krydret med politiske henvisninger til Reagan-æraen, cameoes af blandt andre Wes Craven og Courtney Cox og stofjokes der til tider holder vand.

Her er ikke tale om et mesterværk, men sammen med den rette gruppe venner er her billige grin og tilpas med blod til at holde en hyggelig aften kørende. Husk at lytte til Reagan-montagen, der afspilles sammen med rulleteksterne. Den er fermt klippet sammen.