af Michael Lodberg OlsenIllegal 3

ANTIDOTE – Det folkelige fixerum

Hvert år dør mere end 200 personer i Danmark af en overdosis narkotika. Det er flere mennesker end der dør i trafikken.

210 mennesker døde i 2012. Alt for mange. Særligt når de fleste dødelige overdoser, der sker ved at fixe heroin og metadon, kan behandles med en simpel og ufarlig modgift – Antidote.

Udenlandske erfaringer med at udlevere og uddanne stofbrugere i at bruge modgift og håndtere overdoser viser, at dødeligheden kan nedsættes markant – op mod 50%. Hvis der er modgift i stofbrugermiljøet, kan stofbrugere og pårørende hjælpe hinanden i tilfælde af en overdosis.

Det er målet for et nyt dansk frivilligt samarbejde: ANTIDOTE Danmark. At få modgiften ud, der hvor stofbrugerne er. Hver gang der udleveres fem sæt med modgift – Antidote – bliver ét brugt. Et liv kan potentielt reddes for hver femte Antidote- sæt, der bliver uddelt! Hvad venter vi på!

I Danmark dør 60% af overdosis af metadon. Det er statspusheren der er dødsårsagen! Hvis en politiker læser med – så sørg for at alle kommuner, der udlevere metadon også tilbyder modgift!

Indtil da gør Antidote Danmark hvad vi kan, for med frivillige kraft at uddanne professionelle, pårørende og stofbrugere i brugen af modgift.

Læs mere om hvordan du kan få et Antidote kursus på www.antidote.dk