af Shahin AakjærIllegal 8

Vi vågner om 7 timer og 0 minutter

TV-anmeldelse:
“Godnat” på DR Ramasjang

Børneværten Hr. Skæg ligger og mumler tal og bogstaver i søvne. Sengen er for lille, så hans bare fødder stikker ud i fodenden. Rundt omkring i rummet står der store hvide tal og bogstaver. Skæg ligger og sukker, imens han smånusser sig selv i skægget. Jeg sidder med et skævt smil på læben og tager et sug mere på jointen.
Flere af mine hashrygende bekendte har anbefalet DR Ramasjangs “Godnat”- program. Det skulle være det perfekte program, hvis man vil koble af med en pind i munden. Jeg kan godt se, hvad det kan. Ingen høje lyde og ingen overdreven klipning, men bare ro og fred. Jeg havde forventet, at det ville være søvndyssende, men nej… Jeg sidder og tænker på, om Hr. Skæg ikke snart vender sig. Jeg holder øje med skriften øverst på skærmen. “Vi vågner om 6 timer og 52 minutter”. Hvornår skifter det til 51 minutter? Der er masser at holde styr på!
Hr. Skæg vendte sig ikke, men nu ligger der en stor og fed bamsebjørn med søvnmaske på. Den snorker som ind i helvede. Jeg skraldgriner.
Jeg har ikke behov for realityprogrammer, sæbeoperaer, stand-up-shows eller ejendomsmægler-quizzer. Jeg har bare brug for at trække stikket, tænke dagens begivenheder igennem og geare ned med et afdæmpet TV-program.
Nu ligger der en gråhåret mand og sover, imens han trækker vejret igennem et blæseinstrument. Jeg aner ikke, hvem han er, hvilket program han er vært for, eller hvad tingene i lokalet refererer til. Jeg er underholdt, og det er vel det vigtigste. Gad vide, om DR ikke godt ved, hvilken målgruppe der nyder “Godnat” mest? Børnene sover jo. Fra nu af er det os, skunkrygerne, der har overtaget pladsen på forreste række foran fjernsynet. “Vi vågner om 6 timer og 41 minutter”, advarer skriften. Seks timer og fyrre minutter og så begynder hverdagen igen. De høje lyde, de skabagtige værter, reklamerne for hvad der er på programmet senere og den alt for tempofyldte klipning. Min skæve hjerne stresser for at nyde roen og synet af Sigurd Barret og hans bamse, som sover.