Illegal 2

“Would You Buy the Magazine That Funds Heroin Use?”

Af: Michael Lodberg Olsen

Sådan skrev VICE magazine i Canada, USA, Australien og Skandinavien. Senere kom VICE UK over for at følge ILLEGAL og følge sælgere af magasinet. Det blev bragt globalt i VICE. ILLEGAL

Magasin har skabt global fokus og debat.

The Guardian, Al Jazeera, BBC Europe, FAKTUM (hjemløseblad i Sverige), Le Monde og National TV i Australien har bragt historier om ILLEGAL Magasin – der udfordrer krigen mod narko og er en hjælpende hånd til afhængige stofbrugere, som alternativ til kriminalitet og prostitution.

Hvorfor den store opmærksomhed? Jeg tror, det er fordi, der omsider sker noget. Politikere skaber narkopolitik med lukkede øjne. De gi ́r os hele tiden mere af det samme. De gør, som de plejer. Nu byder civilsamfundet ind med det civilsamfundet kan – nye løsninger!

Det ILLEGAL gør er at skabe handling. Et kulturmagasin om stoffer – måske ikke noget særligt. MEN at lade afhængige stofbrugere sælge det, som et alternativ til kriminalitet og prostitution er en ny handling. Vores videnssamfund har ikke brug for mere viden – vi har brug for handling!

ILLEGAL #2 fortæller om handlinger i USA og Portugal, hvor nye løsninger og tilgange til stoffer bliver forsøgt. I Portugal om verdens største forsøg med afkriminalisering af stofbrugere!

ILLEGAL har også været på world wide web for at handle stoffer, inden The Silk Road blev lukket ned den 2. oktober. Manden bag kalder sig The Dread Pirate Roberts – en pirat dækket i sort fra top til tå. Uden ansigt og identitet. Og det er netop pointen. At enhver kan forklæde sig som The Dread Pirate Roberts og agere i det store illegale marked – og gør det! Hver gang dansk politi smider en afrikaner ud af landet for at handle illegale stoffer på Vesterbro – kommer to igen, har KBH ́s Politi fortalt mig!

The Dread Pirate Roberts bliver symbolet på en af verdens største økonomier, og hvordan de illegale iværksættere i narkobranchen ALTID finder nye veje.

Hils jeres Dread Pirate Roberts og rigtig god fornøjelse med ILLEGAL.

Vi håber på et YES – at I vil købe ILLEGAL, så sælger kan tjene legale penge til stoffer – for mindre kriminalitet og prostitution.