PANTKASSER - for værdighed og genbrug

Af: 
Michael Lodberg Olsen

Københavnerne skal flaskes op med ny pant-kultur

Nyt borgerinitiativ skal få københavnerne til at stille pantflasker i særlige kasser, som placeres ved siden af skraldespandene i det offentlige rum. Dermed slipper flaskesamlerne for at rode rundt i skraldespandene, og de tomme dåser ligger ikke og flyder. ”Vi beder københavnerne om hjælp til sikre større værdighed for de mest udsatte i samfundet”, siger ILLEGAL Magasin og Pnatbørsen der er initivtagere til pantkasserne.

Alle københavnere kender det. Solen skinner, grillen tændes i parker og på pladser, og pølser og pizza skylles ned med øl eller sodavand. Men mange bekymrer sig ikke om at aflevere de tomme dåser og flasker hos købmanden. I stedet bliver de efterladt på græsset eller i byens skraldespande, hvor de måske samles op af en flaskesamler, som skal gennemrode madrester og andet affald for at finde et par kroner i pant.

Fra mandag 14. juli vil Pantbørsen og Illegal Magasin begynde at opstille specialdesignede pantkasser, som placeres ved siden af skraldespandene i det offentlige rum. I første omgang bliver pantkasserne sat op på Sønder Boulevard, hvor der på solskinsdage sidder hundredvis af vesterbroere og hygger sig med mad og drikke. I den kommende tid vil pantkasserne dukke op på flere populære samlingssteder i byen.

Pantkasserne er lavet af affaldstræ fra Carl Møller Trælast og produceret af Woodcouture og en lang række frivillige.

Vi opfordrer københavnerne til at lave jeres egen PANTKASSE, og sætte op der hvor du sidder og hygger dig i det offentlige rum. Tag et billede og del det med os andre med #pantkasser så vi kan blive inspirerret.