Musik og stoffer hører sammen

Af: 
Ole Hoff-Lund

Pressemeddelelse 04.06. 2015

I denne uge sparker Distortion musikken ud i Københavns gader. Samtidig sparker magasinet ILLEGAL til narkotikadebatten ved at udgive en festivalguide om musik og stoffer. Den skal klæde unge, musikglade mennesker bedre på, hvis de vælger at afprøve stoffer sammen med musikken.

Mens Sundhedsstyrelsen og en række store danske musikfestivaler forsøger at overbevise koncertgængerne om, at euforiserende stoffer og musik ikke hører sammen, så vælger magasinet ILLEGAL en helt anden vej i diskussionen om unges brug af narkotika. Under musikfestivalen Distortion udkommer ILLEGAL således med en særlig festivalguide med titlen Musik og Stoffer, som giver gode råd til, hvordan man som ung og nysgerrig musikelsker bedst håndterer en række forskellige stoffer lige fra cannabis og alkohol til LSD og kokain. Det sker i erkendelse af, at musik og stoffer ofte netop hører sammen.

”Forbud og skræmmekampagner har alle dage vist sig at være en rigtig dårlig model, hvis man vil nå de målgrupper, der ønsker at indtage stoffer sammen med musikken, ligesom en række af verdens største musikere fra Paul McCartney til Snoop Dogg. Musik og stoffer hører ofte sammen, og vi mener, at der er mere brug for praktiske råd end løftede pegefingre”, siger Michael Lodberg Olsen, der er social iværksætter og redaktør for ILLEGAL.

Grundlovsdag den 5. juni har Folketinget bedt Distortion om at arrangere folkefest omkring Christiansborg. ILLEGAL er inviteret med og benytter lejligheden til at udgive festivalguiden og slå et slag for afkriminalisering af stofbrugere.

ILLEGAL håber samtidig, at danske politikere vil benytte Grundlovsdag til at lytte til folket og de mange prominente stemmer i verden, der opfordrer til at opprioritere sundhed og menneskerettigheder i den globale narkotikapolitik frem for den ensidige fokus på straf og kriminalitetsbekæmpelse i krigen mod narko. På foranledning af blandt andre Mexico, Colombia og Guatemala samt en række tidligere statsledere i Global Commission on Drug Policy har FN for første gang i 18 år indkaldt til en særlig session i 2016 for netop at drøfte en ny, global tilgang til narkotika. Men den danske regering har hidtil ikke bekendt kulør.

”For fire år siden indførte lokale græsrødder på Vesterbro et mobilt fixerum for at gøre op med den visionsløse danske narkotikapolitik. I begyndelsen var de fleste politikere skræmt over initiativet og krævede det lukket. Men i dag er alle partier glade, og de kunne ikke drømme om at lukke fixerummene, som har reddet over 300 mennesker fra overdoser. Nu er tiden kommet til, at Danmark også melder sig ind i det selskab af lande, der vil reformere narkotikapolitikken og stoppe den blodige krig mod narkotika”, siger Michael Lodberg Olsen.

 

Yderligere information:

Redaktør Michael Lodberg Olsen, telefon 25 85 24 85

Grundlovsdag klokken 12-17 holder ILLEGAL releaseparty for den nye festivalguide om musik og stoffer foran Børsen ved Christiansborg. Der vil være bar, salg af ILLEGAL Magasin og musik af DJ's UNKWON, Tykmesteren & Brandi, Morten Vammen, Dj Walker og Rsmsrkl.