ILLEGAL! Magasin – udkommer nu i London

ILLEGAL! er et kulturmagasin om stoffer, der siden 2013 har forarget og begejstret læserne gennem positive og negative historier om stoffer og kulturen omkring dem. Magasinet bliver solgt på gaden af stofbrugere og østeuropæere.
Af: 
Michael Lodberg Olsen

Efter en positiv test af ILLEGAL! i London er der nu etableret en selvstændig redaktion, så vi den 3. marts 2016 kan præsentere det første engelsksprogede nummer af ILLEGAL! Magasin i London.

 

Den redaktionelle linje for ILLEGAL! bygger på en afkriminalisering af stofbrugere ud fra devisen, at krigen mod narko er en krig mod mennesker – ikke mod stofferne. ILLEGAL! mener, at den eneste mulighed for at kontrollere og minimere illegale stoffer er at afkriminalisere narkotika og uddanne befolkningen.

 

Herhjemme sælger ILLEGAL! omkring 10.000 eksemplarer af hvert nummer, og den klare holdning og innovative indpakning i et gademagasin solgt af blandt andre stofafhængige bliver derfor udbredt til stofscenen i London.

 

”Det er sejt, at et undergrundsmagasin, der er etableret i den åbne stofscene på Vesterbro, nu vokser sig større og går over Nordsøen for at bryde et tabu om stoffer. ILLEGAL! viser, at vi kan gå andre veje, og læserne vil gerne tale med om det”, siger Michael Lodberg Olsen, der er social iværksætter, initiativtager og medstifter af ILLEGAL!.

 

Michael Lodberg Olsen har blandt andet stået bag Cafe Dugnad for stofbrugere på Vesterbro, Danmarks første fixerum Fixelancen og de nye pantholdere til pant på de danske skraldespande.

 

 

Mere information:

 

Michael Lodberg Olsen, Initiativtager, social entreprenør og ansvarshavende redaktør for ILLEGAL Magasin
Phone +45 2585 2485
Email: mlo (a) illegalmagasin.dk

 

Louis Jensen, ILLEGAL Magazine in London

Phone: +44 (0) 7872 068 08
Email: louis (a) illegalmagazin.org